4.4.2014

Teeleipä

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Ainekset

2.5 dl vehnäjauhoja
2.5 dl kaurahiutaleita
1 dl hasselpähkinöitä rouhittuina
2 tl leivinjauhetta
0.5 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl pähkinäöljyä (esim. saksan-, hassel- tai macadamiapähkinäöljyä)
2 dl maitoa

Valmistusohje

Teeleipä-taikinaan sopivat pähkinöiden lisäksi siemenet, yrtit ja kuivatut hedelmät. Parhaimmillaan teeleipä on tuoreena ja lämpimänä.

1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon öljy ja maito nopeasti sekoittaen.

2. Taputtele jauhotetuin käsin taikinasta kaksi pyöreää leipästä leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

3. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi