Teeleivät eli skonssit
Teeleivät eli skonssit ovat helppotekoisia, mutta tuovat pimenevän illan teehetkeen luksusta. Tarjoa skonssit hillon ja juuston kanssa.
Ainekset
Teeleivät eli skonssit
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 50 g juoksevaa voita tai margariinia
- 1 dl kermaa
- 1 dl maitoa
Valmistusohje
Teeleivät eli skonssit syntyvät yllättävän helposti näin:
1. Laita uuni kuumenemaan 225-asteiseksi. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää rasva joukkoon. Sekoita hyvin. Lisää kermamaito ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
2. Taputtele tai kauli taikina kevyesti jauhotetulla leivinalustalla parin sentin paksuiseksi levyksi. Ota levystä pyöreitä skonsseja muotilla tai juomalasilla. Voitele leivät voisulalla tai kermalla.
3. Paista skonsseja noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniisti ruskistuneet. Tarjoa teeleivät eli skonssit vastapaistettuina esimerkiksi tuorejuuston, lemoncurdin tai marjaisan ja mausteisen hillon kera.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivot sitruunalla maustetut skonssit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous