Reseptit

Teeleivät eli skonssit

Teeleivät eli skonssit ovat helppotekoisia, mutta tuovat pimenevän illan teehetkeen luksusta. Tarjoa skonssit hillon ja juuston kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Pysähdy kiireiden keskellä, nauti tuoreista skonsseista ja rauhoittavasta teestä.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Teeleivät eli skonssit

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 50 g juoksevaa voita tai margariinia
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl maitoa

Valmistusohje

Teeleivät eli skonssit syntyvät yllättävän helposti näin:

1. Laita uuni kuumenemaan 225-asteiseksi. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää rasva joukkoon. Sekoita hyvin. Lisää kermamaito ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

2. Taputtele tai kauli taikina kevyesti jauhotetulla leivinalustalla parin sentin paksuiseksi levyksi. Ota levystä pyöreitä skonsseja muotilla tai juomalasilla. Voitele leivät voisulalla tai kermalla.

3. Paista skonsseja noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniisti ruskistuneet. Tarjoa teeleivät eli skonssit vastapaistettuina esimerkiksi tuorejuuston, lemoncurdin tai marjaisan ja mausteisen hillon kera.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivot sitruunalla maustetut skonssit

X