
Itse tehty viili ja mansikoita
Voi, että viilin tekeminen itse on helppoa. Viili ja mansikat on raikas kesäaamun aloitus.
Ainekset
- 1 prk viiliä
- 8 dl kevyt- tai kulutusmaitoa
Mansikat
- 3 dl mansikoita
- 1 limetin mehu
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 tl tomusokeria
- 2 tl hienonnettua laventelia (tai rosmariinia)
Valmistusohje
1. Jaa viili neljään annoskulhoon. Lisää jokaiseen tilkka maitoa ja sekoita tasaiseksi. Täytä kulhot lopulla maidolla ja peitä ne leivinpaperilla ja puhtaalla keittiö- tai leivinliinalla. Anna tekeytyä huoneenlämmössä 2–4 vuorokautta.
2. Viili on valmista, kun se on kiinteää. Peitä viilikulhot kelmulla ja nosta ne jääkaappiin muutamaksi tunniksi, että ne kylmenevät.
3. Kuutioi tai viipaloi mansikat. Mausta limetin mehulla, sokereilla ja laventelilla. Anna maustua jääkaapissa 1–2 tuntia.
4. Lusikoi marinoituja mansikoita viilien pinnalle ja tarjoile aamu- tai välipalana, jopa jälkiruokana.
Lisää raikkaita aamupaloja:
Kotiliesi.fi: Kasvismunakasrullat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous