
Tempesalaatti
Tempesalaatti on maukas, raikas ja kevyt. Se sopii talviseen juhlapöytään ja tuo jouluaterialle uusia tuulahduksia ja makuvivahteita.
Ainekset
Tempesalaatti, salaattipohja:
- 1 ps (125 g) cashewpähkinöitä
- 1 rs (500 g) tummia viinirypäleitä
- 1 kypsä mango
- 3 tuoretta viikunaa
- 200 g erilaisia salaatteja
- 2 dl tuoreita karhunvatukoita tai pakastepuolukoita
Kastike
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl balsamiviinietikkaa
- 2 tl vaahterasiirappia
- 1/4 tl jauhettua mustapippuria
- 1 tl rosmariinia hienonnettuna
- 1/4 tl suolaa
Tempe
- 200 g tempeä
- 3 rkl öljyä
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl vaahterasiirappia
- 2 tl inkivääriä hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
Tempesalaatti tehdään helposti näin:
1. Paahda cashewpähkinöitä kuumalla pannulla. Sekoita kastikeainekset.
2. Irrota viinirypäleet rangasta. Kuori ja kuutioi mango. Leikkaa viikunat viipaleiksi. Revi salaatit tarjoilukulhoon.
3. Leikkaa tempe kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista viipaleet molemmin puolin kullanruskeiksi. Lisää mausteet ja paista vielä pari minuuttia.
4. Kokoa ainekset kauniisti tarjoiluvadille ja valele päälle kastiketta.
Katso myös: Dukkah-maustettua tempehiä ja punajuuria
Katso myös Kotiliesi.fi: Tempe – korvaa lihan, toimii kastikkeissa, wokeissa, tacojen ja burgereiden täytteenä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous