Reseptit

Tempesalaatti

Tempesalaatti on maukas, raikas ja kevyt. Se sopii talviseen juhlapöytään ja tuo jouluaterialle uusia tuulahduksia ja makuvivahteita.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tempesalaatti, salaattipohja:

  • 1 ps (125 g) cashewpähkinöitä
  • 1 rs (500 g) tummia viinirypäleitä
  • 1 kypsä mango
  • 3 tuoretta viikunaa
  • 200 g erilaisia salaatteja
  • 2 dl tuoreita karhunvatukoita tai pakastepuolukoita

Kastike

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 tl vaahterasiirappia
  • 1/4 tl jauhettua mustapippuria
  • 1 tl rosmariinia hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa

Tempe

  • 200 g tempeä
  • 3 rkl öljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 2 tl inkivääriä hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

Tempesalaatti tehdään helposti näin:

1. Paahda cashewpähkinöitä kuumalla pannulla. Sekoita kastikeainekset.

2. Irrota viinirypäleet rangasta. Kuori ja kuutioi mango. Leikkaa viikunat viipaleiksi. Revi salaatit tarjoilukulhoon.

3. Leikkaa tempe kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista viipaleet molemmin puolin kullanruskeiksi. Lisää mausteet ja paista vielä pari minuuttia.

4. Kokoa ainekset kauniisti tarjoiluvadille ja valele päälle kastiketta.

Katso myös: Dukkah-maustettua tempehiä ja punajuuria

Katso myös Kotiliesi.fi: Tempe – korvaa lihan, toimii kastikkeissa, wokeissa, tacojen ja burgereiden täytteenä

X