Teresa Välimäen kvinoasalaatti
Kvinoasalaatissa on sattumina pinjansiemeniä ja pieniä paprikapaloja, juustona joko saganakia tai fetaa.
Ainekset
- 300 g ulkomaista puuroutumatonta kvinoaa
- vettä
- ripaus suolaa
- 1 ruukku lehtipersiljaa
- 2 ruukkua minttua
- 1 nippu kesäsipulin varsia tai kevätsipulia
- 1 iso punainen paprika
- 2 tl korianterin siemeniä jauhettuna
- 1 tl fenkolin siemeniä jauhettuna
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 2 limetin mehu ja raastettu kuori
- 1 rkl hunajaa
- 200 g feta- tai saganakijuustoa muruina
- 1 paahdettuja pinjansiemeniä
- suolaa ja mustapippuria
Viimeistelyyn
- tuoretta minttua ja lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Keitä kvinoa juuri ja juuri kypsäksi suolalla maustetussa vedessä, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta lävikössä kuivaksi. Kaada kvinoa kulhoon.
2. Hienonna yrtit ja sipulien varret. Kuutioi paprika. Lisää ne kvinoan joukkoon. Lisää mausteet, hunaja, limetin mehu ja raastettu kuori. Sekoita hyvin. Anna tekeytyä jääkaapissa tunnin verran. Kääntele lopuksi joukkoon juusto ja pinjansiemenet.
3. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Koristele salaatti mintun ja persiljan lehdillä.
Katso myös:
Lohi-kvinoasalaatti, Ruoka.fi
Pinaattinen kvinoasalaatti, Ruoka.fi
Kvinoa-nokkossalaatti, Kotiliesi.fi
Kommentit
Mihin ihmeeseen sitä öljyä tarvitaan??
Kommentit
Mihin ihmeeseen sitä öljyä tarvitaan??
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous