Teresa Välimäen porkkanasosekeitto
Porkkanasosekeitto on maukas ja helppotekoinen arkiruoka, joka on helppo virittää myös juhlaan. Tässä Teresan reseptissä keitto saa terää tuoreesta inkivääristä.
Ainekset
Porkkanasosekeitto
- 800 g porkkanoita
- 50 g juuriselleriä
- 1 iso jauhoinen peruna
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 1/2–1 tl inkivääriä
- n.1 l kasvis- tai kanalientä
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
Porkkanasosekeitto Teresa Välimäen tapaan valmistuu helposti näin:
1. Kuori ja paloittele porkkanat, selleri ja peruna. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Sulata voi isossa kattilassa, ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää inkivääri ja kasvikset. Sekoittele hetki, ja lisää sitten kattilaan lientä niin, että kasvikset peittyvät. Kiehauta, ja keitä kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
3. Soseuta keitto tasaiseksi, ja tarkista maku. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.
4. Tarjoile porkkanasosekeitto esimerkiksi itseleivottujen tuoreiden sämpylöiden ja paahdettujen kurpitsansiementen kera.
Vinkki: Jos haluat keitosta ruokaisamman, katso tästä linssi-porkkanakeiton ohje.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin valmistuu maukas chili-porkkanakeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous