Reseptit

Teresa Välimäen salaatti grillatuista kasviksista

5.8.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 pieni kesäkurpitsa
1 pieni munakoiso
1 punainen paprika
400 g pieniä perunoita
2 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa

Kastike

3 rkl rypsiöljyä
2 rkl limetinmehua
1 rkl hunajaa
1 tl jauhettuja fenkolinsiemeniä
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria

Viimeistelyyn

kourallinen tuoretta basilikaa
1 dl paahdettua mantelirouhetta

Valmistusohje

Laita grilliin vähemmän lihaa ja enemmän kasviksia! Grillaa kasvikset sopivan rapsakoiksi, jolloin niihin jää mukavasti purutuntumaa.

1. Pese kasvikset. Puolita ja viipaloi kesäkurpitsa ja munakoiso. Paloittele paprika ja leikkaa perunat pitkittäin puoliksi.

2. Sekoita kulhossa kasvisten joukkoon öljy ja ripaus suolaa. Grillaa kasvikset kypsiksi tasoparilalla tai muurikalla. Kaada kasvikset takaisin kulhoon.

3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää kasvisten joukkoon. Anna tekeytyä hetki.

4. Kaada grillatut kasvikset salaattivadille ja ripottele pinnalle basilikaa sekä mantelirouhetta.

Katso myös:

Grillatut kasvisnyytit, Ruoka.fi

Hunajaiset grillikasvikset – munakoisoa, porkkana, Ruoka.fi

Yrttejä ja kasviksia, Kotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

Lehden logo