Reseptit

Teriyaki-broileripyörykät

Teriyaki-broileripyörykät kypsyvät kätevästi ja käryttömästi uunissa. Valmis teriyakikastike antaa pullille makua ja kauniin kiillon.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Teriyaki-broileripyörykät

  • 400 g kanan tai broilerin jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 3/4 dl korppujauhoja
  • 2 cm:n pala inkivääriä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl chilirouhetta tai mustapippuria

Pinnalle

  • n. 3/4 dl teriyakikastiketta
  • seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Teriyaki-broileripyörykät tehdään helposti näin:

1. Riko muna kulhoon. Lisää korppujauhot ja anna turvota hetki. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipuli kulhoon. Lisää sitruunamehu, soija, suola, chilirouhe tai mustapippuri ja jauheliha hyvin sekoittaen.

2. Anna taikinan maustua jonkin aikaa ja pyörittele siitä sitten parikymmentä pyörykkää. Laita pyörykät leivinpaperin päälle pellille ja kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

3. Sivele kuumat broileripullat teriyakikastikkeella ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Jos paistat broileripullat etukäteen, kuumenna ne paistinpannulla, lisää teriyakikastike pyöryköiden päälle ja pyöräytä pullat kiiltäviksi kastikkeessa.

Katso myös: 6 x nopea arkiruoka broilerista – pyöräytä broilerista herkullinen kastike, salaatti, keitto tai pasta

Katso myös Kotiliesi.fi: Lihapullat on suosituin kotiruoka – katso herkulliset ohjeet

X