Reseptit

Teriyaki-omenalohi

Teriyakikastike karamellisoi omenaviipaleet makean suolaisiksi uunilohen pinnalle.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Mirva Kakko

Suolaisen makeat omenasiivut maustavat uunilohen uudeksi.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 (700 g) kirjolohifilee
  • 1 tl suolaa
  • 2 omenaa
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 1 dl teriyakikastiketta

lisäksi:

  • 1 dl hienonnettua korianteria

Valmistusohje

1. Pyyhi lohifileen pinta kuivaksi talouspaperilla. Ripottele päälle suola. Nosta lohi leivinpaperin päälle uunipellille tai -vuokaan.

2. Pese omenat, halkaise ja leikkaa lohkoiksi. Poista siemenkodat ja leikkaa omenalohkot edelleen ohuiksi viipaleiksi. Rouhi cashewpähkinät. Lado omenaviipaleet lohifileen päälle. Valuta päälle teriyakikastiketta. Ripottele pinnalle cashewpähkinärouhe.

3. Kypsennä lohta 200-asteisessa uunissa noin 30–35 minuuttia. Valele lohen päälle muutaman kerran kypsentämisen aikana pellille valunutta teriyakikastiketta. Ripottele lohen päälle ennen tarjoilua tuoretta, hienonnettua korianteria. Tarjoile lisäksi keitettyä jasmiini- tai täysjyväriisiä.

X