Reseptit

Marinoitua härkää

Maukas teriyakihärkä on helppo tarjottava suurellekin joukolle. Tarjoa härän kanssa herkullista sieni-papuseosta ja jasmiiniriisiä.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 (á noin 180 g) härän marmorifileetä

Marinadi

  • 1 dl soijaa
  • 2 tl ruskeaa sokeria
  • 4 rkl sakea tai kuivaa sherryä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä

Lisäksi

  • 400 g tuoreita vihreitä papuja
  • 1 iso punasipuli
  • 150 g siitakesieniä tai osterivinokkaita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 punainen chili
  • korianteria
  • jasmiiniriisiä

Valmistusohje

1. Sekoita marinadin ainekset ja laita pihvit marinoitumaan noin 15 minuutiksi. Keitä sillä välin papuja kiehuvassa suolatussa vedessä noin 2 minuuttia. Huuhtele ja valuta. Paista viipaloidut sipuli ja sienet oliiviöljyssä ja siirrä sivuun liedeltä.

2. Nosta pihvit marinadista ja säästä ylimääräinen marinadi. Paista pihvejä grillissä tai pannussa 2 minuuttia per puoli niin, että pihvit ovat sisältä hieman punertavia. Kääri pihvit folioon vetäytymään ja lämmitä pannulla sipulit, sienet ja pavut.

3. Lämmitä marinadi varovasti kattilassa. Asettele sieni-papuseos tarjoiluvadin pohjalle. Leikkaa pihvit viipaleiksi ja asettele kasvisten päälle. Lusikoi päälle marinadia ja koristele chilillä ja korianterilla. Tarjoa jasmiiniriisin kera.

Ohje: Riika Roiha

Katso myös nämä reseptit: 

927644-filee2.jpg

Härkää hillottujen sipulien ja juuripersiljan kanssa

188002-harkavokki2.jpg

Härkävokki

Kantonin_harkaa

Härkää kastikkeessa

Kotiliesi.fi: Häränfilee Sa˜o Paulon tapaan

X