Marinoitua härkää
Maukas teriyakihärkä on helppo tarjottava suurellekin joukolle. Tarjoa härän kanssa herkullista sieni-papuseosta ja jasmiiniriisiä.
Ainekset
- 4 (á noin 180 g) härän marmorifileetä
Marinadi
- 1 dl soijaa
- 2 tl ruskeaa sokeria
- 4 rkl sakea tai kuivaa sherryä
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
Lisäksi
- 400 g tuoreita vihreitä papuja
- 1 iso punasipuli
- 150 g siitakesieniä tai osterivinokkaita
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 punainen chili
- korianteria
- jasmiiniriisiä
Valmistusohje
1. Sekoita marinadin ainekset ja laita pihvit marinoitumaan noin 15 minuutiksi. Keitä sillä välin papuja kiehuvassa suolatussa vedessä noin 2 minuuttia. Huuhtele ja valuta. Paista viipaloidut sipuli ja sienet oliiviöljyssä ja siirrä sivuun liedeltä.
2. Nosta pihvit marinadista ja säästä ylimääräinen marinadi. Paista pihvejä grillissä tai pannussa 2 minuuttia per puoli niin, että pihvit ovat sisältä hieman punertavia. Kääri pihvit folioon vetäytymään ja lämmitä pannulla sipulit, sienet ja pavut.
3. Lämmitä marinadi varovasti kattilassa. Asettele sieni-papuseos tarjoiluvadin pohjalle. Leikkaa pihvit viipaleiksi ja asettele kasvisten päälle. Lusikoi päälle marinadia ja koristele chilillä ja korianterilla. Tarjoa jasmiiniriisin kera.
Ohje: Riika Roiha
Katso myös nämä reseptit:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous