Mainos Reseptit

Teriyakilihaa korealaisittain

1.4.2015 Teksti: Haugen Gruppen/Blue Dragon Kuvat: Haugen Gruppen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

600 g naudan ulko- tai sisäfileetä
marinadi:
1 plo BLUE DRAGON Teriyaki-marinadia
2 rkl BLUE DRAGON seesamiöljyä
pinnalle:
paahdettuja seesaminsiemeniä
silputtua tuoretta chiliä
ripaus PERELADA Gourmet Himalajan suolahiutaleita
1 pkt INDIAN Antojitos pikkutortilloita
pieni kerä amerikansalaattia
BLUE DRAGON seesamiöljyä
BULGOGI-kastike:
reilu ½ dl BLUE DRAGON -soijakastiketta
½ dl vettä
1 ½ rkl BLUE DRAGON riisiviinietikkaa
1 kpl kevätsipuli
1 tl BLUE DRAGON valkosipulimurskaa
2 tl BLUE DRAGON makeaa chilikastiketta
1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Leikkaa filee mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Parhaat viipaleet saat kohmeisesta lihasta. Kaada teriyaki-marinadi ja seesamiöljy lihaviipaleiden päälle. Anna lihan maustua liemessä vähintään 2 tuntia, mieluimmin vaikka seuraavaan päivään.

Valuta lihat liemestä. Kuumenna iso valurautapannu hyvin kuumaksi. Paista liha kolmessa erässä nopeasti ja nosta kuumennetulle vadille. Ripottele pinnalle see- saminsiemeniä, vähän silputtua chiliä ja tarvittaessa hiutalesuolaa.

Kasta lihapala Bulgogi- tai valmiiseen Teriyakikastikkeeseen. Pane suikaloidun, seesamiöljyssä pyöräytetyn salaatin kanssa vehnätortillaan ja nauti sormin.

BULGOGI-KASTIKE: Hienonna kevätsipuli. Sekoita kaikki kastikeainekset. Annostele jokaiselle ruokailijalle omaan, pieneen kulhoon.

Äänestä paras Street Food -resepti ja voita!

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme