Mainos: Haugen Gruppen/Blue Dragon
Mainos Reseptit

Teriyakilihaa korealaisittain

Korealaisittain valmistettu teriyakiliha sopii hyvin tortillapohjien kanssa syötäväksi. Sen oheen voit lisätä vielä seesamiöljyssä maustettua salaattia.
Teksti: Haugen Gruppen/Blue Dragon Kuvat: Haugen Gruppen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g naudan ulko- tai sisäfileetä
  • marinadi:
  • 1 plo BLUE DRAGON Teriyaki-marinadia
  • 2 rkl BLUE DRAGON seesamiöljyä
  • pinnalle:
  • paahdettuja seesaminsiemeniä
  • silputtua tuoretta chiliä
  • ripaus PERELADA Gourmet Himalajan suolahiutaleita
  • 1 pkt INDIAN Antojitos pikkutortilloita
  • pieni kerä amerikansalaattia
  • BLUE DRAGON seesamiöljyä
  • BULGOGI-kastike:
  • reilu ½ dl BLUE DRAGON -soijakastiketta
  • ½ dl vettä
  • 1 ½ rkl BLUE DRAGON riisiviinietikkaa
  • 1 kpl kevätsipuli
  • 1 tl BLUE DRAGON valkosipulimurskaa
  • 2 tl BLUE DRAGON makeaa chilikastiketta
  • 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Leikkaa filee mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Parhaat viipaleet saat kohmeisesta lihasta. Kaada teriyaki-marinadi ja seesamiöljy lihaviipaleiden päälle. Anna lihan maustua liemessä vähintään 2 tuntia, mieluimmin vaikka seuraavaan päivään.

Valuta lihat liemestä. Kuumenna iso valurautapannu hyvin kuumaksi. Paista liha kolmessa erässä nopeasti ja nosta kuumennetulle vadille. Ripottele pinnalle see- saminsiemeniä, vähän silputtua chiliä ja tarvittaessa hiutalesuolaa.

Kasta lihapala Bulgogi- tai valmiiseen Teriyakikastikkeeseen. Pane suikaloidun, seesamiöljyssä pyöräytetyn salaatin kanssa vehnätortillaan ja nauti sormin.

BULGOGI-KASTIKE: Hienonna kevätsipuli. Sekoita kaikki kastikeainekset. Annostele jokaiselle ruokailijalle omaan, pieneen kulhoon.

Äänestä paras Street Food -resepti ja voita!

X