Reseptit

Teriyakilohi

10.7.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Pekka Holmström

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Makeassa teriyakikastikkeessa maustuneet lohipalat ruskistuvat kauniisti grillin parilalevyllä. Jos et viitsi pujottaa lohta vartaisiin, grillaa kala viipaleina.

Ainekset

noin 400 g fileoitua lohta
sormisuolaa

kastike:

1/2 dl soijaa
1/2 dl vettä (tai sherryä)
1 rkl etikkaa
2 rkl sokeria
1 tl raastettua inkivääriä
2 tl maizenaa
mustapippuria

Valmistusohje

Sekoita maustekastikkeen ainekset pienessä kattilassa ja kiehauta kastike, anna jäähtyä. Leikkaa lohi kuutioiksi. Kaada päälle liemi ja anna maustua puolisen tuntia.

Pujota kalapalat kylmässä vedessä liotettuihin vartaisiin. Paista lohivartaat grillin kevyesti öljytyllä parilalevyllä maltillisella lämmöllä kypsiksi. Voitele kerran pari teriyakikastikkeella.

Tarjoa lisänä kurkusta, paprikasta ja retiiseistä tehtyä, öljytilkalla kostutettua mosaiikkisalaattia.

Julkaistu aiemmin

viva

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme