Teriyakilohi
Makeassa teriyakikastikkeessa maustuneet lohipalat ruskistuvat kauniisti grillin parilalevyllä. Jos et viitsi pujottaa lohta vartaisiin, grillaa kala viipaleina.
Ainekset
- noin 400 g fileoitua lohta
- sormisuolaa
kastike:
- 1/2 dl soijaa
- 1/2 dl vettä (tai sherryä)
- 1 rkl etikkaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 2 tl maizenaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Sekoita maustekastikkeen ainekset pienessä kattilassa ja kiehauta kastike, anna jäähtyä. Leikkaa lohi kuutioiksi. Kaada päälle liemi ja anna maustua puolisen tuntia.
Pujota kalapalat kylmässä vedessä liotettuihin vartaisiin. Paista lohivartaat grillin kevyesti öljytyllä parilalevyllä maltillisella lämmöllä kypsiksi. Voitele kerran pari teriyakikastikkeella.
Tarjoa lisänä kurkusta, paprikasta ja retiiseistä tehtyä, öljytilkalla kostutettua mosaiikkisalaattia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous