Reseptit

Teriyakilohi

Makeassa teriyakikastikkeessa maustuneet lohipalat ruskistuvat kauniisti grillin parilalevyllä. Jos et viitsi pujottaa lohta vartaisiin, grillaa kala viipaleina.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Kalan maustamiseen riittää usein suola ja pippuri, mutta kokeile rohkeasti myös muita makupareja.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 400 g fileoitua lohta
  • sormisuolaa

kastike:

  • 1/2 dl soijaa
  • 1/2 dl vettä (tai sherryä)
  • 1 rkl etikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 2 tl maizenaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Sekoita maustekastikkeen ainekset pienessä kattilassa ja kiehauta kastike, anna jäähtyä. Leikkaa lohi kuutioiksi. Kaada päälle liemi ja anna maustua puolisen tuntia.

Pujota kalapalat kylmässä vedessä liotettuihin vartaisiin. Paista lohivartaat grillin kevyesti öljytyllä parilalevyllä maltillisella lämmöllä kypsiksi. Voitele kerran pari teriyakikastikkeella.

Tarjoa lisänä kurkusta, paprikasta ja retiiseistä tehtyä, öljytilkalla kostutettua mosaiikkisalaattia.

X