Reseptit

Teriyakimuikut

Teriyaki-kastike antaa perinteiselle muikuille hauskaa makua. Tarjoile kesän juhlapöydässä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 800 g muikkuja
  • 2 dl korppujauhoja
  • 1 1/2 tl suolaa
  • valkopippuria myllystä

paistamiseen:

  • voi-öljyseosta (2 rkl voita, 2 rkl öljyä)

teriyaki-kastikkeeseen:

  • 1 dl soijaa
  • 1 dl miriniä (makeaa riisiviiniä)
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl raastettua inkivääriä

Valmistusohje

Teriyakimuikut sopivat juhlapöytään ja cocktailkutsuille.

Keitä kastikeaineksia pienessä kattilassa muutamia minuutteja ja anna jäähtyä.

Perkaa muikut, huuhdo nopeasti ja kuivaa talouspaperilla. Mausta korppujauhot suolalla ja valkopippurilla. Kuumenna isolla paistinpannulla 2 rkl öljyä ja 2 rkl voita. Lado muikut pannulle ja paista kohtalaisella lämmöllä kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. Huuhdo pannu ja paista loput muikut samaan tapaan.

Pane muikut isolle vadille ja kaada lämpimien kalojen päälle teriyakikastike. Anna maustua puolisen tuntia. Käännä muikut kerran maustumisen aikana.

X