
Teriyakimuikut
Teriyaki-kastike antaa perinteiselle muikuille hauskaa makua. Tarjoile kesän juhlapöydässä.
Ainekset
- 800 g muikkuja
- 2 dl korppujauhoja
- 1 1/2 tl suolaa
- valkopippuria myllystä
paistamiseen:
- voi-öljyseosta (2 rkl voita, 2 rkl öljyä)
teriyaki-kastikkeeseen:
- 1 dl soijaa
- 1 dl miriniä (makeaa riisiviiniä)
- 2 rkl sokeria
- 2 tl raastettua inkivääriä
Valmistusohje
Teriyakimuikut sopivat juhlapöytään ja cocktailkutsuille.
Keitä kastikeaineksia pienessä kattilassa muutamia minuutteja ja anna jäähtyä.
Perkaa muikut, huuhdo nopeasti ja kuivaa talouspaperilla. Mausta korppujauhot suolalla ja valkopippurilla. Kuumenna isolla paistinpannulla 2 rkl öljyä ja 2 rkl voita. Lado muikut pannulle ja paista kohtalaisella lämmöllä kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. Huuhdo pannu ja paista loput muikut samaan tapaan.
Pane muikut isolle vadille ja kaada lämpimien kalojen päälle teriyakikastike. Anna maustua puolisen tuntia. Käännä muikut kerran maustumisen aikana.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous