Mainos Reseptit

Terveelliset herkut: Gluteeniton raikas vegaanitäytekakku limellä ja kookoksella

19.5.2015 Teksti: Terveelliset herkut Kuvat: Terveelliset herkut

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

pohja

1,5 dl soija- tai kaurajogurttia
1,5 limen mehu ja kuori raastettuna
4 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
1 tl vaniljajauhetta
3,5 dl Urtekram gluteenitonta Yleisleivontamixiä
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
1 dl makeutusta (esim. kookospalmusokeri, agave- tai vaahterasiirappi) ei vegaanit: hunaja
1,5 dl sokeritonta omenahilloa

Täyte

sokeritonta mangososetta
2-3 kiiviä
1-2 banaania
n. 2 dl viinirypäleitä pieneksi pilkoittuna
2 dl kookoskermaa vaahdotettuna
2 rkl makeutusta (esim. kookospalmusokeri, agave- tai vaahterasiirappi) ei vegaanit: hunaja

Päällinen:

2 dl kookoskermaa
0,5 limen kuori raastettuna ja mehu
2 rkl makeutusta (esim. kookospalmusokeri, agave- tai vaahterasiirappi) ei vegaanit: hunaja
pinnalle kookoslastuja
(pinnalle lucuma-jauhetta ripoteltuna)

Valmistusohje

Terveelliset herkut -blogi osallistuu Urtekramin ja Ruoka.fi:n Paras Gluteeniton leivonnainen -kilpailuun.

Sekoita pohjan ainekset tehosekoittimella tasaiseksi massaksi. Kaada massa leivinpaperilla suojattuun irtopohjavuokaan (n. 18 cm halkaisija). Paista uunissa n. 35 min, kokeile hammastikulla, että pohja on kypsä.

Ota pohja uunista ja jäähdytä. Leikkaa pohja 3 osaan veitsellä. Kostuta kerrokset löysällä mangososeella ja lado kerroksittain hedelmät. Lisää vielä vaahdotettu kookoskerma molempien kerrosten väliin.

Vaahdota päälliseen tuleva kookoskerma ja lisää puristettu limen mehu ja raastettu kuori. Lisää makeutus ja sekoita hyvin. Laita kookoskerma kakun päälle ja reunoille ja tasoita veitsellä. Laita reunoille paahdettuja kookoslastuja. Koristele kakku viinirypäleillä, mansikoilla, kiivillä ja ananaskirsikoilla. Ripottele pinnalle lucuma-jauhetta. Kakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.

Äänestä paras gluteeniton leivonnainen ja voita!