Reseptit

Texmex-kebakot

Texmex-kebakot tarjoillaan rieskan, naanleivän tai tortillojen kanssa.

Teksti:
Jaana Sarkki
Kuvat:
Riikka Hurri

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Texmex-kebakot

  • 4 porsaankyljystä
  • 2-3 tl (dijon)sinappia
  • sitruunamehua
  • mustapippuria
  • (ruskeaa) hienosokeria
  • 1 rkl tomaattipyreetä tai texmex-tomaatisalsakastiketta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • murskattua rypsiöljyä
  • puuvartaita
  • ohutta rieskaa, naanleipää tai tortilloja
  • kirsikkatomaatteja
  • maustamatonta jogurttia
  • (tuoretta korianteria)

Valmistusohje

Texmex-kebakot tehdään näin helposti:

Leikkaa possunliha kuutioiksi. Poista luu ja mahdollinen ylimääräinen rasva.

Sekoita kulhossa maun mukaan sinappia ja sitruunamehua, ripaus mustapippuria ja sokeria, tomaattipyree ja murskattu valkosipulinkynsi. Nosta lihakuutiot astiaan. Sekoita ja anna maustua 30 minuuttia.

Valmista vartaat ja paista ne kypsiksi rypsiöljyssä paistinpannulla noin kaksi minuuttia per puoli.

Tarjoile texmex-kebakot uunissa lämmitetyltä ohuelta vaalealta leivältä kirsikkatomaattien ja halutessasi korianterilla maustetun luonnonjogurttikastikkeen kera.

Saatat pitää myös vikkelästi valmistuvasta texmex-salaatista tai herkullisesta nacho-pellistä.

Katso myös Kotilieden 6 nacho-ohjetta!

 

X