Reseptit

Texmex-salaatti

8.5.2012 Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

1 kerä amerikansalaattia
1 purkki tai pussi maissia
2 avokadoa
1 punasipuli
2 rkl öljyä
2 rkl sitruunamehua
400 g vähärasvaista jauhelihaa
1-2 rkl chilimausteseosta
suolaa, pippuria
2 dl salsa- tai tacokastiketta
10 minitomaattia silputtuna

Lisäksi

2 vehnätortillaa
cheddarjuustoa

Valmistusohje

Pikaruokapaikkojen suosikiksi nousseen texmex-salaatin kotiversiossa on reilusti tuoreita kasviksia ja lisukkeena rapea juustotortilla.

1. Tee ensin jauhelihaseos. Paahda jauheliha ruskeaksi paistinpannulla öljytilkassa. Lisää chiliseos, vähän vettä ja salsa tai tacokastike. Kuumenna hetki ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Lisää seokseen lopuksi silputut tomaatit.

2. Jaa suikaloitu salaatti, maissi, avokadoviipaleet ja punasipulirenkaat syville lautasille. Pirskottele annosten pinnalle vähän öljyä ja sitruunamehua. Annostele päälle jauhelihaseos ja halutessasi lusikallinen salsaa tai tacokastiketta.

3. Pane reilut viipaleet cheddarjuustoa kahden tortillan väliin. Kuumenna leipää paistinpannulla molemmin puolin, kunnes juusto sulaa. Leikkaa leipä kolmioksi ja tarjoa salaatin kanssa.