Reseptit

Thai-kalapihvit ja kookoskastike

Thai-kalapihvit ja kookoskastike vievät makumatkalle Aasiaan.

Teksti:
Suvi Rüster

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

kalapihvit:

  • 600 g vaaleaa kalaa (esim haukea, kuhaa tai ahventa)
  • 3 salottisipulia
  • 1 ruukku korianteria
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 0.5 tl suolaa

käsien öljyämiseen:

  • 1 tl seesaminsiemenöljyä

kookoskastike:

  • 2 dl kookosmaitoa (rasvaa 6%)
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 rkl limettimehua
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl vaaleaa maizenasuurustetta
  • 3 rkl tuoretta hienonnettua korianteria

Valmistusohje

 

1. Mittaa kaikki kalapihvien ainekset tehosekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon. Pyöräytä rouheiseksi massaksi. Jaa seos kahdeksaan osaan ja muotoile seesaminsiemenöljyllä öljytyin käsin seoksesta pihvejä.

2. Pariloi pihvejä miedolla lämmöllä noin 3 minuuttia molemmilta puolilta.

3. Mittaa kaikki kastikkeen aineet korianteria lukuunottamatta kattilaan. Kiehauta seos ja keitä pari minuuttia. Lisää korianteri.

4. Tarjoa kalapihvit kookoskastikkeen, raikkaan vihreän salaatin ja grillattujen kasvisten kanssa tai hampurilaispihvinä ruisleipien välissä.

X