8.5.2012

Thaikasviksia ja seesamilohta

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

1 nippu vihreää parsaa tai 1 parsakaali
100 g sokeriherneenpalkoja
100 g minimaisseja
1 chilin palko
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
limettimehua
3 rkl öljyä
kasvis- tai kanalientä
1 rkl thaikalakastiketta
400 g fileoitua lohta
seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Thaikastiketta ja seesamilohta reseptissä lohi kuorrutetaan seesaminsiemenillä ja paistetaan kypsäksi vokissa.

Kuori ja paloittele parsat tai lohko parsakaali kukinnoiksi. Puolita herneet ja maissit pitkittäin. Raasta inkivääri ja silppua chili. Pikapaista kasvikset vokissa parissa erässä, siirrä kattilaan ja lisää vähän lientä. Puserra päälle limettimehua. Kuumenna pari minuuttia, viimeistele kasvikset kalakastikkeella ja ripauksella suolaa.

Leikkaa lohi kuutioiksi. Kääntele kuutiot suolalla ja pippurilla maustetuissa seesaminsiemenissä. Paista kalapalat kypsiksi öljyssä vokissa ja tarjoa kuumien kasvisten kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi