Reseptit

Thaikeitto riistalinnusta

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 keitetty ja paloiteltu riista- tai vesilintu
  • 1 rkl kasvisöljyä, seesamia tai auringonkukkaa
  • 2 tl curryjauhetta tai 1 rkl säilöttyä currytahnaa
  • peukalonpään kokoinen pala tuoretta tai kuivattua inkivääriä
  • 1 sitruuna
  • 1 sipuli
  • 1 pieni chili
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 4 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 4 minitomaattia
  • 4 basilikanoksaa
  • 4 korianterinlehteä
  • 8 dl linnun keitinlientä
  • 1 tl merisuolaa
  • 2 dl kookosmaitoa

Valmistusohje

Keitä lintu runsaassa vedessä kypsäksi. Irrota lihat luista ja paloittele liha valmiiksi lusikkapaloiksi. Isosta linnusta riittää aineksia kahteen keittoon. Siivilöi liemi. Jos omistat painekeittimen, lintu kypsyy paineessa nopeasti. Muuten varaa kypsennykseen hiljaista keittämistä noin tunti.

Leikkaa sipuli tikuiksi, kuoritut perunat halki ja poikki, chili halki (poista siemenet) ja poikittain suikaleiksi, tomaatit halki, porkkanat vinottain lanteiksi. Kuori valkosipulit ja suikaloi kynnet. Puserra sitruunan mehu siivilän läpi niin, ettei siemenistä ole riesaa. Silppua yrtit. Ota suikaloitu linnunliha esille sekä mittaa valmiiksi tarvittava liemi.

Kuumenna kattilassa öljy ja curryjauhe tai -tahna. Lisää silputut kasvikset ja lihasuikaleet, pyöräytä öljyssä. Kaada joukkoon linnun keitinliemi. Keitä kunnes peruna ja porkkana ovat melkein pehmeitä. Mausta keitto suolalla. Lisää sitruunanmehu ja lopuksi kookosmaito.

Juomasuositus:

Itämaiset maut tulevat parhaiten esille veden tai oluen seurassa. Myös vihreä tee tai jäätee myötäilevät mausteista ruokaa.

X