Reseptit

Thaimaalainen kana-kaalivokki

Thaimaalainen kana-kaalivokki maustetaan punaisella currylla, kaffirlimetillä, thai-kalakastikkeella ja ketjap manis soijakastikkeella.
Teksti: Leena Valta Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g broilerin rintafileetä
  • 2 rkl punaista currytahnaa
  • 1 tl rypsiöljyä
  • 300 g kurttu- tai valkokaalia
  • 1 paprika
  • 1 porkkana
  • 3 kaffirlimetin lehteä (tai 2 rkl limettimehua)
  • 2 rkl thai-kalakastiketta
  • 1 rkl ketjap manis -soijakastiketta
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 3 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1-3 rkl tuoretta korianteria tai basilikaa

Lisäksi:

  • 2 dl täysjyväriisiä

Valmistusohje

 

  1. Leikkaa broilerinliha suikaleiksi. Suikaloi myös kaali, paprika ja kuorittu porkkana.
  2. Kuumenna vokkipannulla öljy. Lisää currytahna ja paista broilerisuikaleet kevyesti. Lisää kasvissuikaleet ja revi kaffirlimetinlehdet pannulle. Jatka kypsentämistä kahdella lastalla käännellen.
  3. Lisää kalakastike, ketjap manis, kookosmaito ja makea chilikastike. Sekoita ja hauduta ruokaa neljä minuuttia. Koristele tuoreella korianterilla ja/tai basilikalla. Tarkista maku ja tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Joko tunnet thaimaalaiset mausteet? Punainen currytahna valmistetaan punaisesta chilistä, yrteistä ja maustekasveista. Kaffirlimetin lehti antaa ruoalle sitruunaista makua. Kalakastike on tuhdin suolainen perusmauste, joka korvaa thai-keittiössä suolan ja antaa ruoalle aidon ”thai-maun”. Ketjap manis taas on makeaa, paksua soijakastiketta.

X