Reseptit

Thaimaalainen papaijasalaatti (Som Tam)

Papaijasta ja katkaravuista loihdit maistuvan salaatin thaimaalaiseen tapaan.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Thaimaalainen papaijasalaatti (Som Tam)

  • 2 pientä linnunsilmächiliä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl kuivattuja katkarapuja
  • 2 rkl cashewpähkinöitä
  • 100 g vihreitä papuja
  • 1 vihreä, raaka papaija
  • 3 rkl kalakastiketta
  • 1/2 rkl palmu- tai ruokokidesokeria
  • 1 limetin mehu
  • 5–6 kirsikkatomaattia

Valmistusohje

Thaimaalainen papaijasalaatti (Som Tam) tehdään näin:

Thaimaalaisen papaijasalaatin voi valmistaa kuivatuista tai tuoreista katkaravuista.

  1. Halkaise chilit ja poista siemenet. Murskaa valkosipulit ja chilit isossa huhmareessa tai kulhossa. Kiehauta kuivatut katkaravut pienessä vesitilkassa, valuta ja lisää pähkinöiden ja papujen kanssa mortteliin. Murskaa aineksia, jotta ne pehmenevät, maustuvat ja mehustuvat.
  2. Kuori ja halkaise papaija pitkittäin. Poista siemenet ja raasta tai leikkaa malto hyvin ohuiksi suikaleiksi. Lisää papaijasuikaleet pienissä erissä huhmareeseen tai kulhoon ja survo kevyesti. Kääntele seosta samanaikaisesti lusikan avulla. Mausta kalakastikkeella ja limetin mehuun sulatetulla sokerilla. Lisää halkaistut kirsikkatomaatit ja sekoita.
  3. Nosta tarjolle ja koristele thaimaalainen papaijasalaatti  korianterinlehdillä.

Vinkki: Voit korvata kuivatut katkaravut tuoreilla. Lisää tuoreet vasta valmiin salaatin joukkoon huolellisesti valutettuina.

Saatat pitää myös thaimaalaisesta kurkkusalaatista, thaityyliin tehdyistä salaatti-eli kesäkääröistä tai aasialaisesta salaatista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Thaimaalainen ruoka on mausteiden ilotulitusta – kokkaa suosituimmat thairuoat kotikeittiössä

 

 

X