Thaimaalainen possusalaatti
Thaisalaatin tärkein elementti on huolella tehty kastike. Voit tarjota lihan ja salaatin samalta vadilta tai erikseen.
Ainekset
- 1 pieni possun sisäfilee
- 1 rkl öljyä
- suolaa, mustapippuria
Marinadi
- 1/2 dl soijakastiketta
- 1/2 dl öljyä
- 2 tl tummaa seesamiöljyä
- 1 limetin mehu
- 1 rkl silputtua inkivääriä
- 1 rkl silputtua valkosipulia
Salaattiin
- 1 ruukku romaine-salaattia
- 1–2 porkkanaa
- 1/2 paprikaa
- 1/2 kurkkua
- korianteria ja minttua
- suolapähkinöitä
Kastike
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 chili
- 1 rkl sokeria
- 1 dl limettimehua
- 1/2 dl öljyä
- 1 rkl soijaa
- 1 rkl kalakastiketta
- tilkka seesamiöljyä
Valmistusohje
1. Poista fileestä kalvot. Ruskista liha öljytyllä paistinpannulla nopeasti. Hiero pintaan suolaa ja pippuria. Pane lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä fileetä 150-asteisessa uunissa, kunnes lämpömittari näyttää 65–67 astetta. Peitä liha foliolla ja anna jäähtyä haaleaksi.
2. Sekoita marinadiainekset. Pane liha muovipussiin, kaada päälle marinadi. Anna maustua vähintään 5 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
3. Viipaloi liha. Suikaloi salaatti, porkkanat ja paprika. Poista kurkusta siemenet ja leikkaa kurkku viipaleiksi. Kokoa salaatti vadille. Tee kastike ja kaada se lihapalojen päälle. Ripottele pinnalle reilusti yrttejä ja suolapähkinöitä.
Lisää salaatteja Thaimaasta:
Kotiliesi.fi: Thaimaalainen lihasalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous