Thaimaalaiset kalapihvit
Reseptit

Thaimaalaiset kalapihvit (Thot Man Pla)

Thaimaalaiset kalapihvit valmistuvat hauki-, siika- tai turskafileestä. Pihvit maustetaan päiväittäisieen ruoanvalmistukseen kuuluvalla kalakastikkeella ja paistetaan öljyssä kypsäksi.
Teksti: Katri Schröder Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Thiamaalaiset kalapihvit

  • noin 600 g hauki-, siika- tai turskafileetä
  • 100 g vihreitä papuja
  • 1 limetin kuori raastettuna
  • 2 rkl punaista currytahnaa
  • 1 muna
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1/2 dl maissitärkkelysjauhoja

Lisäksi

  • makeaa chilikastiketta

Valmistusohje

Thaimaalaiset kalapihvit (Thot Man Pla) tehdään näin:

1. Hienonna ruodoton ja nahaton kalafilee kokkiveitsellä pieniksi paloiksi. Käytä pavut nopeasti kiehuvassa vedessä, siirrä ne kylmään veteen, valuta ja hienonna pieneksi. Sekoita kulhossa kala, pavut ja muut ainekset. Muotoile seoksesta litteitä, pyöreitä pihvejä.

2. Paista pihvejä runsaassa kasvisöljyssä vokki- tai paistinpannussa noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja kullanruskeita. Nosta valumaan talouspaperin päälle.

3. Tarjoa thaimaalaiset kalapihvit kuumina makean chilikastikkeen ja keitetyn riisin kera. Jälkiruokana maistuvat banaanit kookosmaidossa.

Vinkki: Voit jauhaa kalamurekemassan myös kätevästi monitoimikoneella.

Saatat pitää myös lohipihveistä, jotka tarjotaan avokadotahnan kanssa, tonnikalapihveista tai chilimajoneesilla höystetyistä rapukakuista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kalapihvit uunissa ja pannulla – maukkaat pihvit onnistuvat kuhasta, lohesta, hauesta, seitistä ja jopa savukalasta

X