Reseptit

Thaimaalaiset kalapuikot

14.5.2016 Teksti: Anna Kara Kuvat: Paula Kukkonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Terveelliset kalapuikot aasialaishenkeen valmistuvat helposti myös itse.

Ainekset

3 kesäsipulia
1 valkosipulinkynsi
1 chilipalko
450 g kalafileitä, esim. siikaa tai pakasteseitä
3 rkl maizenaa
1 rkl thaimaalaista kalakastiketta tai soijakastiketta
1 muna
1 rkl sitruunamehua
1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna

Lisäksi

varrastikkuja

Valmistusohje

1. Pilko sipulit varsineen mahdollisimman pieniksi paloiksi ja hienonna valkosipuli. Poista chilistä siemenet ja silppua se.

2. Laita kalafileet tai sei monitoimikoneeseen ja jauha karkeaksi tahnaksi. Lisää joukkoon maizena, kalakastike tai soija ja muna. Sekoita tasaiseksi.

3. Lisää kalamassan joukkoon sipulit, chili, sitruunamehu sekä korianteri.

4. Muotoile massasta pitkänomaisia pötköjä varrastikkujen ympärille. Kalapuikkotaikina on melko löysää, joten grillaa puikkoja hyvin öljytyn halsterin välissä tai paista ne muurikka- tai paistinpannulla.

5. Tarjoile makean chilikastikkeen tai soijakastikkeen sekä raikkaan salaatin
ja täysjyväruisleivän kanssa.

VINKKI Halutessasi voit valmistaa puikot (ilman tikkua) myös uunissa leivinpaperoidulla pellillä 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Katso myös: 

pomelosalaatti ja tandoorikalapuikot

Pomelosalaattia, thai-vinaigrette ja tandoorikalapuikot

kalapuikot ja pinaatti-perunasose

Kalapuikot ja pinaatti-perunasose

kuskuskuorrutetut kalapuikot

Kuskuskuorrutetut kalapuikot

Kotiliesi.fi: Kalapuikot pakasteseitistä