Reseptit

Thaimarinoidut grillatut kampasimpukat

Marinoi kampasimpukat mausteliemessä ennen grillaamista. Kampasimpukoita löydät hyvin varustettujen ruokakauppojen pakastealtaista.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 16 keskikokoista tai isoa kampasimpukkaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl hienonnettua chiliä
  • silputtua korianteria
  • 1 tl sormisuolaa

Lisäksi:

  • majoneesia
  • korianterisilppua

Valmistusohje

 

1. Sulata ja kuivaa kampasimpuruokakat. Pane simpukat muovipussiin ja kaada päälle marinadi. Anna maustua vähintään 2 tuntia. Ota simpukat liemestä ja kuivaa ne talouspaperilla. Säästä mausteöljy.

3. Grillaa simpukat keskilämmöllä kauniin ruskeiksi. Sivele mausteöljyllä grillauksen aikana.

4. Sekoita korianteri ja majoneesi. Tarjoa simpukat kuumina korianterimajoneesin ja paahdetun leivän kanssa.

Kuva: Colourbox

X