Reseptit

Thaimarinoidut grillatut kampasimpukat

18.6.2014 Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

noin 16 keskikokoista tai isoa kampasimpukkaa
1 dl rypsiöljyä
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
1 sitruunan mehu
1 rkl hienonnettua chiliä
silputtua korianteria
1 tl sormisuolaa

Lisäksi:

majoneesia
korianterisilppua

Valmistusohje

Marinoi kampasimpukat mausteliemessä ennen grillaamista. Kampasimpukoita löydät hyvin varustettujen ruokakauppojen pakastealtaista.

1. Sulata ja kuivaa kampasimpuruokakat. Pane simpukat muovipussiin ja kaada päälle marinadi. Anna maustua vähintään 2 tuntia. Ota simpukat liemestä ja kuivaa ne talouspaperilla. Säästä mausteöljy.

3. Grillaa simpukat keskilämmöllä kauniin ruskeiksi. Sivele mausteöljyllä grillauksen aikana.

4. Sekoita korianteri ja majoneesi. Tarjoa simpukat kuumina korianterimajoneesin ja paahdetun leivän kanssa.

Kuva: Colourbox

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme