Reseptit

Thainuudelit ja porsaan sisäfileepihvit

Kastikkeessa on tämän ruokaisan salaatin salaisuus.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Ari Heinonen

Thainuudelit ovat kiireisen kokin pelastus. Ne maistuvat esimerkiksi possupihvien ja mausteisen kastikkeen kanssa tarjottuna.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Thainuudelit ja porsaan sisäfilee

  • 1 pieni possun sisäfilee
  • sormisuolaa, mustapippuria
  • 150 g munanuudeleita
  • 2 porkkanaa
  • 50 g cashewpähkinöitä

Kastike

  • 1 dl vasta puristettua limettimehua
  • 0.5 dl neutraalia öljyä
  • 1 tl inkivääritahnaa
  • 1 rkl sokeria
  • 3 rkl silputtua minttua ja korianteria
  • 1 viipaloitu chili
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

Thainuudelit ja porsaan sisäfileepihvit tehdään helposti näin:

1. Tee ensin kastike. Sekoita limettimehuun öljy ja mausteet. Anna makujen tekeytyä.

2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin. Paahda pähkinät kuivalla pannulla ja rouhi. Leikkaa porkkanat tulitikun ohuiksi suikaleiksi. Sekoita porkkanat nuudeleihin ja kääntele sekaan puolet kastikkeesta. Lusikoi seos tarjoiluvadille.

3. Poista porsaan sisäfileestä kalvo ja leikkaa filee tasapaksuiksi pihveiksi. Paista pihvejä pari minuuttia puoleltaan öljyssä paistinpannulla. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla.

4. Nosta pihvit nuudeleiden päälle ja lusikoi loput kastikkeesta pihvien pinnalle. Ripottele ruoan päälle rouhitut pähkinät. Viimeistele thainuudelit ja porsaansisäfileet tuoreilla yrteillä, esimerkiksi silputulla mintulla ja korianterilla.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kevyet vokkiruoat pursuavat kasviksia – 6 maukasta ohjetta

X