25.2.2016

Tikkamausteseoksessa marinoidut jättikatkaravut

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Tikkamausteseoksessa marinoitujen jättikatkarapujen lisukkeina on kurkkuraitaa ja raikasta kachumber-salaattia.

Ainekset

16–20 raakaa kuorittua jättikatkaravunpyrstöä
1/2 dl korianteri- ja minttusilppua
1 rkl limettimehua
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
1 tl silputtua chiliä
1 tl juustokuminaa
1 tl garam masalaa
1/2 tl kurkumaa tai paprikajauhetta
1/2 tl suolaa
1 dl jogurttia

Valmistusohje

1. Sulata ja kuori ravut. Tee pyrstöön viilto ja poista suoli. Sekoita yrttisilput ja mausteet jogurttiin. Pane ravunpyrstöt muovipussiin, kaada päälle jogurttimarinadi. Solmi pussi kiinni ja anna ravunpyrstöjen maustua 1–2 tuntia.

2. Valuta ravut liemestä ja kuivaa kevyesti talouspaperilla. Pujota ravunpyrstöt bambuvartaisiin. Sipaise vartaat kevyesti öljyllä. Kuumenna parilapannu tai grilli. Paahda vartaita noin 3 minuuttia puoleltaan.

3. Tarjoa ravut chapati-leipien ja  kachumber-salaatin  kanssa. Maut täydentää kurkkuraita.

Katso myös:
Grillatut, tuliset jättikatkaravut, Ruoka.fi
Kala-äyriäisvartaat, Ruoka.fi
Keväinen rapupaistos, Kotiliesi.fi

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi