Tilliliha
Ainekset
- 1.5 kg nuoren naudan tai vasikan lapaa ja etuselkää
- 1 pala selleriä
- 1-2 porkkanaa
- 1 iso sipuli
- 2 tl suolaa
- kokonaisia pippureita
Kastike
- 3 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 6 dl kokoon keitettyä lientä
- 1-2 tl etikkaa tai 2 rkl sitruunamehua
- 0.5 tl sokeria
- 3 rkl tillisilppua
- 1 dl kermaa
Valmistusohje
1. Huuhdo paloitellut lihapalat ja pane ne kattilaan lämpimään veteen. Lisää paloitellut kasvikset ja mausteet. Hauduta liha hiljalleen kypsäksi.
2. Ota liha liemestä ja leikkaa luuttomiksi annospaloiksi. Siivilöi liemi. Keitä lientä kokoon, kunnes sitä on jäljellä 6 dl.
3. Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja keitinliemi vähän kerrallaan hyvin vatkaten. Anna kastikkeen kiehua 5-10 minuuttia ja mausta se hapanimeläksi sitruunalla tai etikalla ja sokerilla. Viimeistele kastike kermalla ja tillisilpulla.
4. Kaada kastike lihapalojen päälle. Tarjoa perunoiden kanssa.
Jos haluat tehdä piparjuurilihaa, käytä kastikkeeseen tillisilpun sijaan kolme ruokalusikallista raastettua piparjuurta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous