Tillillä maustettu lohi-riisilaatikko
Lohi-riisilaatikko on lempeän maukas kotiruokaklassikko, joka on taas päässyt trendiruokien seuraan.
Ainekset
- 3 dl (tummaa) puuroriisiä
- 7 dl vettä
- 1 kalaliemikuutio tai 1/2 tl suolaa
- 400 g lohta + 1 tl merisuolaa
- 4 dl punaista maitoa
- 2 isoa tai 3 pientä munaa
- 100 g maustettua tuorejuustoa (esim ruohosipuli-, pippuri- tai piparjuuri)
- suolaa
- valkopippuria
- 1 dl silputtua tilliä
päälle:
- korppujauhoja
- voinokareita
Valmistusohje
1. Leikkaa lohi sentin viipaleiksi, mausta suolalla ja anna suolautua sillä välin, kun valmistelet riisin.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää liemikuutio tai suola ja riisit. Hauduta riisi kypsäksi, valuta ja anna jäähtyä haaleaksi. Sekoita tuorejuusto ja munat maitoon, mausta pippurilla ja suolaripauksella.
3. Levitä kerros riisiä voidellun uunivuoan pohjalle, lisää lohiviipaleita ja reilusti tilliä. Toista kerroksia, kunnes vuoka on täynnä. Kaada päälle munamaito. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareita. Kypsennä 190-asteisessa uunissa noin tunti. Tarjoa laatikon kostukkeena voilla ja tillisilpulla höystettyä kalalientä.
Katso myös:
Hanna Gullichsenin lohi-riisilaatikko
Nopea lohilaatikko
Lohi-pastavuoka
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous