Reseptit

Tillillä maustettu lohitartar

Lohitartat maistuu parhaiten parsakeiton kanssa tai ruisleivän päällä. Tässä Strömsö -ohjelmasta tutun Michael Björklundin resepti.

Teksti:
Inga Aaltonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl pieniksi kuutioiksi leikattua lohifileetä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • 3 rkl hienoksi leikattua tilliä
  • 0.5 rkl sitruunan mehua
  • 1 rkl smetanaa

Valmistusohje

Valmista tillillä maustettu lohitartar television Strömsö -ohjelmasta tutun Michael Björklundin reseptillä ja tarjoa sitä parsakeiton kanssa tai ruisleivän päällä.

Sirottele sokeri ja suola lohikuutioille, sekoita, peitä kelmulla ja anna maustua jääkaapissa puoli tuntia.

Lisää sinappi, tillisilppu, sitruunan sitruunan mehu ja smetana. Sekoita huolellisesti. Levitä seos alumiinifoliolle ja kiedo tiukaksi kääröksi siten, että tanko on halkaisijaltaan noin 3 cm paksu.

Sulje folionpäät kauniisti kuin karamelli. Pidä tartaria pakastimessa noin kaksi tuntia. Avaa paketti juuri ennen tarjoamista ja leikkaa siitä noin 2 cm:n kiekkoja parsakeittolautasille tai erikseen tarjottaviksi suupaloiksi.

X