Reseptit

Timjami-sitruunaöljyssä paistettu lohi

Timjami-sitruunaöljyssä paistettu lohi kypsyy ihana mehväksi ja maukkaaksi. Timjami maustaa kalan raikkaaksi. Tähän ruokaan rakastut!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Timjami-sitruunaöljyssä paistettu lohi:

  • 800 g lohifileetä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 100 g voita
  • 1/2 ruukkua timjamia
  • 2 sitruunaa

Rosmariini-vuohenjuustoperunat

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 1 iso sipuli
  • 1/2 l kermaa
  • 200 g vuohenjuustoa (esim. riblaire)
  • 1 sipuli
  • 3 oksaa tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Timjami-sitruunaöljyssä paistettu lohi tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin perunat. Kuori ja viipaloi perunat ja suikaloi sipuli.

2. Kaada kerma kattilaan ja kuumenna lähes kiehuvaksi.

3. Murenna joukkoon vuohenjuusto ja lisää myös rosmariini. Hauduta sekoitellen, kunnes juusto on melkein sulanut kerman joukkoon.

4. Lisää kattilaan perunaviipaleet ja sekoita hyvin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

5. Kaada seos kevyesti voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.

6. Kuivaa lohi talouspaperilla ja leikkaa se annospaloiksi. Nostele palat uunivuokaan ja mausta pinnat suolalla ja ripauksella sokeria.

7. Mittaa kattilaan oliiviöljy, voi, timjami ja yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu. Kuumenna ja hauduta muutama minuutti sekoitellen. Valele kuuma voi-öljyseos lohipaloille ja nosta ne perunoiden kanssa uuniin noin 15 minuutiksi. Valele kalapaloja vielä kerran paiston aikana voi-öljy- seoksella.

8. Tee lautasannokset tai tarjoa ruoka vuoista.

Katso myös: Lohi lautasella – parhaat lohiruokien reseptit

Katso myös Kotiliesi.fi: Lohen paistaminen uunissa

X