Reseptit

Timjamigraavattu lohi ja sitruuna-sinappimajoneesi

Perinteinen graavilohen resepti on siitä mainio, että siinä on tuunaamisen varaa. Tällä kertaa graavilohi saa makua timjamista.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g lohifileetä
  • 1 tl sokeria
  • (1 rkl konjakkia)
  • 1 rkl karkeaa merisuolaa
  • (sitruuna)timjamin oksia
  • rouhittua valkopippuria

kastike:

  • 2 dl majoneesia
  • 1 rkl karkeaa sinappia
  • 1/2 sitruunan kuori ja mehu
  • ripaus sokeria tai tilkka hunajaa

Valmistusohje

Timjamigraavattu lohi tarjotaan sitruuna-sinappimajoneesin kera.

1. Pane lohifilee leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Sive­le lohen mausteeksi halutessasi vähän konjakkia. Ripottele päälle sokeri, merisuola ja rouhittua val­kopippuria. Lisää pinnalle timja­minoksia.

2. Kääri lohi paperiin ja kelmuun ja anna maustua kevyen painon alla kylmässä vähintään yksi vuorokausi. Poista lohifileen pin­nalta mausteet ja leikkaa lohi tar­jolle vinottain ohuiksi viipaleiksi.

3. Sekoita kastikeainekset keske­nään ja tarjoa kastike graavilohi­viipaleiden kanssa.

X