
Timjamigraavattu lohi ja sitruuna-sinappimajoneesi
Perinteinen graavilohen resepti on siitä mainio, että siinä on tuunaamisen varaa. Tällä kertaa graavilohi saa makua timjamista.
Ainekset
- 600 g lohifileetä
- 1 tl sokeria
- (1 rkl konjakkia)
- 1 rkl karkeaa merisuolaa
- (sitruuna)timjamin oksia
- rouhittua valkopippuria
kastike:
- 2 dl majoneesia
- 1 rkl karkeaa sinappia
- 1/2 sitruunan kuori ja mehu
- ripaus sokeria tai tilkka hunajaa
Valmistusohje
Timjamigraavattu lohi tarjotaan sitruuna-sinappimajoneesin kera.
1. Pane lohifilee leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Sivele lohen mausteeksi halutessasi vähän konjakkia. Ripottele päälle sokeri, merisuola ja rouhittua valkopippuria. Lisää pinnalle timjaminoksia.
2. Kääri lohi paperiin ja kelmuun ja anna maustua kevyen painon alla kylmässä vähintään yksi vuorokausi. Poista lohifileen pinnalta mausteet ja leikkaa lohi tarjolle vinottain ohuiksi viipaleiksi.
3. Sekoita kastikeainekset keskenään ja tarjoa kastike graavilohiviipaleiden kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous