Reseptit

Timjamilla maustettu broileri-juurespata

Broileripata edustaa patareseptien klassista ranskalaista, suuntausta. Timjamin, broilerin ja valkoviinin liitto ei voi epäonnistua.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 kpl broilerin koipireisiä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 500 g porkkanaa
  • 300 g palsternakkaa
  • ½ ruukkua tuoretta timjamia
  • 0,5 l kanalientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 120 g smetanaa

Valmistusohje

1. Kuivaa koipireidet talouspaperilla ja sipaise pinnat öljyllä. Ruskista koivet kuumalla paistinpannulla molemmin puolin. Mausta pinnat suolalla ja mustapippurilla ja nosta koivet pataan.

2. Kuori  ja paloittele porkkanat ja palsternakat. Ruskista ne nopeasti paistinpannulla ja kaada pataan.

3. Lisää pataan reilusti tuoretta timjamia sekä kanaliemi, valkoviini ja smetana. Kääntele aineksia hieman ja nosta pata 180-asteiseen uuniin. Hauduta kannen alla noin 1 tunti.

4. Tarjoile keitetyn riisin kera.

Lisää herkullisia pataruokia broilerista:

873074-gumbo.jpg

Gumbo – mausteinen broileripata

Marrakechin_broileripata

Marrakechin broileripata

748580-broileripata.jpg

Kevyt parsakaali-broileripata

Kotiliesi.fi: Broileriviillokki

X