869771-maa-artisokkapaistos.jpg
Reseptit

Timjamilla maustettu maa-artisokkapaistos

Maistuva maa-artisokkapaistos syntyy, kun paistoksen maustamiseen käyttää timjamia. Tarjoile valmis ruoka sellaisenaan tai esimerkiksi liharuoan kera.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 0.5 kg maa-artisokkia
  • vettä
  • suolaa
  • yhden sitruunan mehu
  • muutama tuore timjaminoksa
  • 1 prk (250 g) maustettua ruoanlaittofraichea (valko- sipuli & yrtit)
  • 1 dl ruokakermaa
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Pese maa-artisokat huolellisesti juuresharjalla ja viipaloi ne. Pane viipaleet heti kylmään veteen, etteivät ne tummu. Lisää veteen suolaa ja sitruunamehu. Keitä viipaleita muutama minuutti, kunnes ne ovat hieman
pehmenneet. Valuta viipaleet.

2. Lado maa-artisokkaviipaleet voideltuun uunivuokaan ja ripottele joukkoon hienonnettua timjamia.

3. Sekoita ruoanlaittofraiche, ruokakerma ja juustoraaste keskenään. Kumoa seos maaartisokkaviipaleiden päälle vuokaan.

4. Kypsennä paistosta 200 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia, kunnes pinta on kauniin värinen. Ripottele päälle timjamia ja tarjoa sellaisenaan salaatin kanssa tai liha- tai kalaruokien

X