Reseptit

Timjamin kanssa paistettu hirven sisäfilee

Timjamilla maustettu, roseeksi paistettu hirveen sisäfilee on juhlaruokaa. Tarjoa hirven sisäfileen kansssa suussasulavaa maa-artisokkapyreetä ja karhunvatukkakastiketta. Voissa paistetut suppilovahverot ja karamellisoidut sipulit antavat lisämakua annokseen. Tätä herkkua voi tarjota syksyn juhlissa, isänpäivänä tai vaikka itsenäisyyspäivänä.

Teksti:
Raija Uljas

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g hirven sisäfileetä
  • muutama tuore timjamin oksa
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja mustapippuria

Lisäksi

  • 1 l kauden sieniäkuten suppilovahveroita tai mustia torvisieniä
  • voita
  • suolaa
  • pippuria
  • pieniä sipuleita
  • lihalientä

Valmistusohje

 

Ota hirven sisäfilee huoneenlämpöön temperoitumaan 1–2 tuntia ennen paistoa. Leikkaa kalvottomasta hirven sisäfileestä noin 150 g:n pihvejä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista nopeasti normaalisuolaisessa voissa ja kuumalla pannulla niin, että filee ruskistuu kauniisti.

Kypsennä 180-asteisessa uunissa 7 minuuttia, tai kunnes fileen sisälämpö on 47 astetta. Ota pois uunista ja anna vetäytyä folion sisällä 8–10 minuuttia.

Keitä sienistä neste pois pannulla. Lisää voita ja paista hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Esikeitä kuoritut sipulit lihaliemessä. Valuta ja halkaise sipulit. Paista leikkauspinnat kauniin ruskeiksi voissa.

X