Mainos Reseptit

Tinskun keittiössä: Hedelmäinen suklaa-kinuski-friggskakku

10.2.2016 Teksti: Tinskun keittiössä Kuvat: Tinskun keittiössä

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Tässä kakussa on valloittava suolaisen ja makean symbioosi jossa maistuvat kinuski, hedelmät ja marjat. Kaiken kruunaa suklaa ja suolaiset pähkinät johon riisikakut tuovat sopivasti keveyttä ja ilmavuutta. Varoitus !!! Yksi pala ei todellakaan jää yhteen. Tähän jää koukkuun !

Ainekset

Friggs chiasiemenet & merisuola –riisikakkuja murskattuna
300 g suklaata (tarkista gluteenittomuus)
2 dl kuohukermaa
2 dl tummaa ruokosokeria tai fariinisokeria
ripaus aitoa vaniljaa tai
1 tl vaniljasokeria
200 g kuivattuja hedelmiä ja marjoja esim. karpaloita, mangoa, kookosta, ananasta, aprikooseja, mansikoita
200 g suolattuja ja paahdettuja sekalaisia pähkinöitä

Koristeluun

valkosuklaata
kuivattuja marjoja
suolattuja pähkinöitä

Valmistusohje

1. Laita ensin kinuski keittymään.

2. Kaada kattilaan kerma, sokeri ja vanilja. Keitä hiljaa kuplien ja välillä sekoittaen noin 20-30 min. kunnes kinuski selkeästi paksuuntuu.

3. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.

4. Vuoraa noin 1 litran pitkänomainen kakku- tai leipävuoka tuorekelmulla.

5. Ripottele pohjalle kuivattuja hedelmiä, marjoja ja suolattuja pähkinöitä.

6. Kaada päälle ohut kerros suklaata.

7. Seuraavaksi riisikakkumurskaa, kinuskia, pähkinöitä ja suklaata sekaisin ja kerroksittain, niin että viimeinen kerros on suklaata.

8. Laita kakku pakastimeen 1,5 tunniksi tai jääkaappiin vähintään 3 tunniksi. Kumoa kakku tarjoiluastiaan ja poista kakun päältä kelmu.

9. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa ja valuttele kakun päälle raidoiksi.

10. Koristele vielä kuivatuilla hedelmillä, marjoilla ja pähkinöillä.

11. Jos jotain jäi, niin säilytä loppu viileässä.

Tinskun keittiössä –blogi osallistuu Friggsin ja Ruoka.fi:n Tuunaa riisikakku upeaksi välipalaksi –kilpailuun.