Mainos 28.8.2016

Tinskun keittiössä: Pikantit pihlajanmarjat

Teksti: Tinskun keittiössä Kuvat: Tinskun keittiössä

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Pikantit pihlajanmarjat maistuvat mainioilta liha ja riistaruokien lisukkeena. Erityisen hyvin pihlajanmarjat pääsevät oikeuksiinsa maksapateen kaverina. Välttämättä kaveriksi ei tarvita yhtään mitään vaan huomaat popsivasi näitä suolaisen makeita vitamiinipommeja ihan sellaisenaan suoraan purkista. Varoituksen sananen siis. Pikantteihin pihlajanmarjoihin tulee himo!

Ainekset

1/2 l pihlajanmarjoja

Suolaliemi:

4 dl vettä
3 rkl merisuolaa

Etikkaliemi:

2 dl väkiviinietikkaa
4 dl vettä
1/2 dl hunajaa tai ruokosokeria
1/2 tl Urtekram jauhettua maustepippuria
1 tl Urtekram kokonaista kardemummaa

Valmistusohje

Putsaa ja huuhtele pihlajanmarjat huolellisesti. Kiehauta eli ryöppää marjoja kiehuvassa vedessä noin 2 min. Kaada vesi pois ja kaada marjat reilun puolenlitran vetoiseen puhtaaseen desinfioituun lasipurkkiin. Keitä suolalientä niin kauan, että kaikki suola on liuennut veteen ja kaada se kuumana pihlajanmarjojen päälle. Sulje lasipurkki ja jätä marjat kolmeksi päiväksi huoneenlämpöön.

Siivilöi suolavesi pois mutta älä huuhtele marjoja. Jaa marjat halutessasi useampaan pieneen desinfioituun lasipurkkiin tai käytä samaa missä suolasit marjat. Tee etikkaliemi ja anna sen keittyä kasaan noin 10 min. Kaada kuuma liemi marjojen päälle. Sulje purkit. Jäähdytä huoneenlämmössä ja säilytä viileässä.

Pikantit pihlajanmarjat säilyvät avaamattomina kylmässä useita kuukausia.

Idea pikantteihin pihlajanmarjoihin on lähtenyt pohjolankapriksista joiden reseptiä olen muokannut omaan makuuni sopivammaksi.

Vinkki: Tee isompi satsi kerralla. Säilö marjat pieniin purkkeihin. Tee kangastilkusta hauska kannenpäällinen ja suunnittele oma etiketti. Anna ystäville persoonallisina joulukukkasina.

Tinskun keittiössä -blogi osallistuu Ruoka.fi:n ja Urtekramin maustehaasteeseen.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi