Mainos Reseptit

Tinskun keittiössä: Rusinainen omena- juustosalaatti

30.10.2015 Teksti: Tinskun keittiössä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

salaatti:

1 ruukullinen tammenlehväsalaattia tai muuta vastaavaa
1 isohko hapokas omena
200 g sinihome-, feta- tai muuta voimakkaan makuista juustoa
kourallinen Sun-Maid Kalifornialaisia rusinoita
oliiviöljyä
vaaleaa rypäle- tai siideriviinietikkaa

kastike:

3/4 dl oliiviöljyä
5 rkl vaaleaa rypäle- tai siideriviinietikkaa tai 3 rkl sitruunamehua
hieman mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
2 tl juoksevaa hunajaa

Koristeeluun:

pähkinöitä esim.saksanpähkinä tai sekoitusta
tuoreita yrttejä esim. rosmariini
hieman rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Tämä salaatti on makean ja suolaisen ihana yhdistelmä, joka sopii loistavasti vaikka alkuruokasalaatiksi tai pihvin lisukkeeksi.

Kuori omena ja kuutioi se melko pieniksi paloiksi. Kuutioi myös juusto. 

Laita omenat, juusto, sekä noin kourallinen rusinoita kulhoon ja lisää päälle hieman oliiviöljyä. Sekoita varovasti nostellen, ettei juusto muhjuunnu jos valitsit kovin pehmeärakenteisen. Tärkeää on kuitenkin saada öljy tarttumaan omenoihin, jottei ne tummu. Pirskottele päälle vielä hieman vaaleaa viinietikkaa.

Laita jääkaappiin maustumaan ainakin puoleksi tunniksi.

Revi salaatti tarjoiluastiaan ja levittele maustunut juusto-, rusina- omenaseos salaatin päälle.

Koristele pähkinöillä, yrteillä ja rouhi mylystä hieman mustapippuria päälle.

Laita kastikkeen aineet esim. kannelliseen pieneen lasipurkkiin ja ravista voimakkaasti.

Kaada kastike tarjoiluastiaan ja tarjoa rusinaisen omena- juustosalaatin kanssa.

 

Tinskun keittiössä -blogi osallistuu Sun-Maidin ja Ruoka.fi:n 100 tapaa käyttää rusinaa–kilpailuun.

Äänestä paras rusinaresepti

 

 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *