Reseptit

Tiramisu-jälkiruoka

Iki-ihana italialainen klassikkojälkiruoka, tiramisu hurmaa takuulla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tiramisu-jälkiruoka

  • 2 keltuaista
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 100 g savoiardi-keksejä
  • 2 dl kylmää kahvia
  • 2-3 rkl amarettoa tai kahvilikööriä
  • kaakaojauhetta

Valmistusohje

Tiramisu-jälkiruoka tehdään näin:

Tiramisu-jälkiruoka syntyy vatkaamalla, kostuttamalla ja kokoamalla.

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Kaad keltuaiset kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai käsin. Mausta vaahto vaniljasokerilla. Sekoita mascarponejuusto vaahdon joukkoon tasaiseksi seokseksi.

Pane keksit vuokaan tai jälkiruoka-astioihin ja kostuta ne liköörillä maustetulla kahvilla. Levitä mascarponevaahto päälle. Siivilöi kaakaojauhe pinnalle. Anna jälkiruoan maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua, jotta tiramisu ehtii tekeytyä.

Saatat pitää myös muista jälkiruoistamme, kuten Nigella Lawsonin syllabub-jälkiruoasta, suklaa-Nutellatriflestä tai Dajmmoussesta.

Lue myös: Daim-kakku ja muut turmiollisen herkulliset juustokakut viettelevät suklaalla ja kinuskilla

Katso myös Kotiliesi.fi: Ihanimmat italialaiset jälkiruoat – nappaa ohjee pannacotasta semifreddoon

 

X