Reseptit

Tiramisùjäätelö

Itse tehty jäätelö on ihanaa! Helppotekoinen kotitekoinen jätski maistuu koukuttavasti tutulta italialaisjälkiruoalta, tiramisulta.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tiramisujäätelö:

  • 2 1/2 dl kermaa
  • 1 prk (250 g) mascarponejuustoa
  • 3 keltuaista
  • 1 1/2 dl tomusokeria
  • 1 rkl mantelilikööriä
  • 1/2 dl vettä
  • 2 tl espressopikakahvijauhetta
  • 5 kpl Savoiardi-keksejä

Pinnalle:

  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot ja mausta seos alkoholilla.

2. Sekoita pikakahvijauhe kuumaan veteen syvällä lautasella. Kasta keksit kahviin molemmin puolin. Pane kulhoon kerroksittain paloiteltuja keksejä sekä mascarponevaahtoa.

3. Pakasta jäätelöä muutaman tunnin ajan ja koristele kaakaojauheella ennen tarjoilua.

X