Reseptit

Toast skagen eli katkarapuleipä

31.12.2012 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jorma Marstio

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Toast skagen eli katkarapuleipä on ruotsalainen klassikko.

Ainekset

4 viipaletta valkoista tai ruispaahtoleipää
300 g käsin kuorittuja katkaravunpyrstöjä
½ punasipulia
1 dl majoneesia
1 dl ranskankermaa
1 rkl sitruunamehua
tillisilppua
hyppysellinen chiliä
pippuria myllystä
(1 pieni valkosipulinkynsi)

koristeeksi

mätiä
tilliä

Valmistusohje

1. Valuta katkaravunpyrstöt hyvin. Silppua punasipuli hyvin pieneksi ja tainnuta sipulin ärhäkkyys panemalla sipuli siivilään ja kaatamalla sen päälle kiehuvan kuumaa vettä. Kuivaa silppu talouspaperilla.

2. Sekoita ranskankerma ja majoneesi keskenään. Mausta tillillä, pippurilla, sitruunalla ja chilillä. Lisää halutessasi vähän valkosipulia. Sekoita katkaravut kastikkeeseen juuri ennen leipien kokoamista.

3. Paista leipäviipaleet voissa, nosta lautasille. Anna leipien jäähtyä hetki ja lusikoi päälle katkarapuseos. Koristele.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme