Reseptit

Toast skagen eli katkarapuleipä

Toast skagen eli katkarapuleipä on ruotsalainen klassikko.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 viipaletta valkoista tai ruispaahtoleipää
  • 300 g käsin kuorittuja katkaravunpyrstöjä
  • ½ punasipulia
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • tillisilppua
  • hyppysellinen chiliä
  • pippuria myllystä
  • (1 pieni valkosipulinkynsi)

koristeeksi

  • mätiä
  • tilliä

Valmistusohje

1. Valuta katkaravunpyrstöt hyvin. Silppua punasipuli hyvin pieneksi ja tainnuta sipulin ärhäkkyys panemalla sipuli siivilään ja kaatamalla sen päälle kiehuvan kuumaa vettä. Kuivaa silppu talouspaperilla.

2. Sekoita ranskankerma ja majoneesi keskenään. Mausta tillillä, pippurilla, sitruunalla ja chilillä. Lisää halutessasi vähän valkosipulia. Sekoita katkaravut kastikkeeseen juuri ennen leipien kokoamista.

3. Paista leipäviipaleet voissa, nosta lautasille. Anna leipien jäähtyä hetki ja lusikoi päälle katkarapuseos. Koristele.

X