Toast skagen eli katkarapuleipä
Toast skagen eli katkarapuleipä on ruotsalainen klassikko.
Ainekset
- 4 viipaletta valkoista tai ruispaahtoleipää
- 300 g käsin kuorittuja katkaravunpyrstöjä
- ½ punasipulia
- 1 dl majoneesia
- 1 dl ranskankermaa
- 1 rkl sitruunamehua
- tillisilppua
- hyppysellinen chiliä
- pippuria myllystä
- (1 pieni valkosipulinkynsi)
koristeeksi
- mätiä
- tilliä
Valmistusohje
1. Valuta katkaravunpyrstöt hyvin. Silppua punasipuli hyvin pieneksi ja tainnuta sipulin ärhäkkyys panemalla sipuli siivilään ja kaatamalla sen päälle kiehuvan kuumaa vettä. Kuivaa silppu talouspaperilla.
2. Sekoita ranskankerma ja majoneesi keskenään. Mausta tillillä, pippurilla, sitruunalla ja chilillä. Lisää halutessasi vähän valkosipulia. Sekoita katkaravut kastikkeeseen juuri ennen leipien kokoamista.
3. Paista leipäviipaleet voissa, nosta lautasille. Anna leipien jäähtyä hetki ja lusikoi päälle katkarapuseos. Koristele.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous