Reseptit

Tofu-pastasalaatti

Tofu-pastasalaatti on ruokaisa siitä pitävät huolen rapeaksi paistettu tofu sekä kauramakaroni. Öljykastike niputtaa ainekset yhteen. Jos et välitä tofusta tai haluat oikaista, korvaa tofu fetakuutioilla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tofu-pastasalaatti

  • 150 g (n. 3 dl) kaura-porkkanamakaroneja
  • 1 pkt (300 g) marinoitua tai kylmäsavutofua
  • 1-2 rkl rypsiöljyä
  • 2 dl pakasteherneitä tai -papuja
  • 1 pss (80 g) salaattisekoitusta
  • 1-2 porkkanaa
  • 1/2 kurkku
  • 1 punasipuli

Kastike

  • 3 rkl öljyä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 tl sinappia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl oreganoa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Tofu-pastasalaatti tehdään helposti näin:

1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä.

2. Ota tofu pois pakkauksesta leikkuulaudan päälle. Laita painoksi toinen leikkuulauta ja anna tofun valua noin vartin verran. Kuivaa tofupala ja leikkaa kuutioiksi. Paista kuutiot öljyssä pannulla kauniin ruskeiksi.

3. Keitä herneet tai pavut pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja suikaloi porkkanat. Leikkaa kurkku viipaleiksi tai ohuiksi suikaleiksi pitkittäin. Viipaloi punasipuli. Sekoita kastike.

4. Levitä salaatti vadille tai lautasille ja lisää päälle muut ainekset. Valuta kastike salaatille ja anna maustua hetki.

Katso myös: Lämmin parsakaali-pastasalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Kreikkalainen pastasalaatti

X