Tofulimonello
Tofulimonello on somevaikuttaja Natalia Salmelan limonellopastareseptistä inspiroitunut vegeversio, joka valmistetaan tofusta ja kaurafraichesta.
Ainekset
Tofulimonello
- 1 pkt (300 g) maustamatonta kiinteää tofua
- 1-2 valkosipulinkynttä raastettuna
- 2 rkl inkivääriä raastettuna
- 1 luomusitruunan raastettu kuori
- 1/2 luomusitruunan mehu
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl sokeria tai hunajaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl cayennepippuria
- 200 g kaurafraichea tai kasviperäistä ”greek style” -jogurttivalmistetta
Lisäksi
- 250 g spagettia
- korianteria tai basilikaa hienonnettuna
Valmistusohje
Tofulimonello tehdään helposti näin:
1. Leikkaa tofu sentin paksuisiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet leikkuulaudalle. Aseta viipaleille talouspaperia ja painoksi toinen leikkuulauta. Anna olla painon alla 15 minuuttia, jotta tofusta tulee kuivaa. Leikkaa viipaleet kuutioiksi.
2. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet ja inkivääri. Pese sitruuna, raasta siitä kuori ja purista puolikkaasta mehu. Laita spagetti kiehumaan suolalla maustettuun veteen.
3. Ruskista tofukuutiot öljyssä paistokasarissa. Lisää valkosipulit ja inkivääri. Paista pari minuuttia. Lisää sitruunan kuori ja mehu, kurkuma, sokeri, suola ja cayennepippuri. Lusikoi joukkoon kaurafraiche ja kiehauta. Nosta paistokasari liedeltä.
4. Valuta al denteksi keitetty pasta lävikössä ja kaada kastikkeen joukkoon. Viimeistele tofulimonello hienonnetulla korianterilla tai basilikalla. Tarjoa tofulimonello kaalisalaatin kanssa.
Vinkki! Halutessaan tofun voi vaihtaa kikherneisiin tai vaikka broilerinfileesuikaleisiin. Käytä pastaan luomusitruunaa, sillä siitä raastetaan reippaasti kuorta kastikkeeseen.
Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 32/2024.
Lue lisää Kotiliesi.fi: Sitruunapasta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous