Reseptit

Tofuminestronekeitto

Tofuminestronekeitto on kasvisvaihtoehto perinteiselle sopalle. Se tehdään pekonin sijaan maukkaasta savutofusta. Pikkupastan voit korvata murskaamalla spagettia tai penneä pieniksi paloiksi. Keittoon uppoavat helposti vihanneslokeron vähän jo nuhjaantuneet kasvikset tai pakastimeen jääneet kasvis- tai papupussien loput. Maku pyöristetään lopuksi parmesaanilla.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tofuminestronekeitto

  • 2 porkkanaa
  • 1/2 kesäkurpitsa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2-3 rkl rypsiöljyä
  • 8 dl vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 prk (400 g) yrteillä maustettua tomaattimurskaa
  • 1 dl pienikuvioista pastaa
  • 1 pkt (180 g) savutofusuikaleita
  • 2 dl pakasteherneitä
  • 1 dl lehtipersiljaa
  • 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
  • (suolaa)
  • (mustapippuria)

Valmistusohje

Tofuminesrtonekeitto tehdään helposti näin:

1. Kuori ja suikaloi porkkanat ohuiksi lastuiksi esimerkiksi kuorimaveitsellä tai julienne- veitsellä. Huuhtele ja suikaloi kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

2. Kuullota kattilassa öljytilkassa porkkanaa, valkosipulia ja kesäkurpitsaa pari minuuttia. Lisää kattilaan vesi, kasvisliemikuutiot ja tomaattimurska. Kiehauta.

3. Lisää pasta ja savutofusuikaleet. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Lisää pakasteherneet ja hienonnettu lehtipersilja.

4. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele tofuminesrtonekeitto raastamalla keiton pinnalle parmesaanijuustoa.

Katso myös: Kasvisminestrone

Katso myös Kotiliesi.fi: Kirkas kana-minestronekeitto

X