Tofuminestronekeitto
Tofuminestronekeitto on kasvisvaihtoehto perinteiselle sopalle. Se tehdään pekonin sijaan maukkaasta savutofusta. Pikkupastan voit korvata murskaamalla spagettia tai penneä pieniksi paloiksi. Keittoon uppoavat helposti vihanneslokeron vähän jo nuhjaantuneet kasvikset tai pakastimeen jääneet kasvis- tai papupussien loput. Maku pyöristetään lopuksi parmesaanilla.
Ainekset
Tofuminestronekeitto
- 2 porkkanaa
- 1/2 kesäkurpitsa
- 2 valkosipulinkynttä
- 2-3 rkl rypsiöljyä
- 8 dl vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 1 prk (400 g) yrteillä maustettua tomaattimurskaa
- 1 dl pienikuvioista pastaa
- 1 pkt (180 g) savutofusuikaleita
- 2 dl pakasteherneitä
- 1 dl lehtipersiljaa
- 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
- (suolaa)
- (mustapippuria)
Valmistusohje
Tofuminesrtonekeitto tehdään helposti näin:
1. Kuori ja suikaloi porkkanat ohuiksi lastuiksi esimerkiksi kuorimaveitsellä tai julienne- veitsellä. Huuhtele ja suikaloi kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Kuullota kattilassa öljytilkassa porkkanaa, valkosipulia ja kesäkurpitsaa pari minuuttia. Lisää kattilaan vesi, kasvisliemikuutiot ja tomaattimurska. Kiehauta.
3. Lisää pasta ja savutofusuikaleet. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Lisää pakasteherneet ja hienonnettu lehtipersilja.
4. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele tofuminesrtonekeitto raastamalla keiton pinnalle parmesaanijuustoa.
Katso myös: Kasvisminestrone
Katso myös Kotiliesi.fi: Kirkas kana-minestronekeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous