Tofunugetit
Siemenissä pyöritellyt ja rapeaksi paistetut tofunugetit maistuvat herkulta tahinikastikkeeseen dipattuna. Tarjoa lisänä mehevää kaalisalaattia.
Ainekset
Tofunugetit:
- 1 pkt (300 g) tofua (esim. kylmäsavu)
- 3-4 rkl öljyä
- 1 dl siemeniä (esim. seesami-, auringonkukkasiemeniä)
- 1/2 tl chilihiutaleita
Kirkas coleslaw:
- 500 g kaalia
- 1-2 porkkanaa
- 2-3 sipulin vartta
- 1/2 dl öljyä
- 1-2 rkl sitruunan mehua
- 1 rkl sinappia
- 1 rkl hunajaa
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1/4 tl suolaa
- mustapippuria
Tahinikastike:
- 1 dl tahinia
- 1/2 dl sitruunen mehua
- 3-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1/4 tl suolaa
- 6 rkl kylmää vettä
Valmistusohje
Tofunugetit tehdään näin helposti:
1. Tee coleslaw. Suikaloi kaali ja porkkana, viipaloi sipulit. Yhdistä öljy ja mausteet. Sekoita kastike kaaliseoksen joukkoon.
2. Pane tahini ja mausteet sauvasekoittimen kulhoon ja lisää vähän vettä. Soseuta ja lisää loppu vesi lusikallinen kerrallaan.
3. Kuivaa ja paloittele tofu. Kieputtele palat kevyesti öljyssä, siemenissä ja chilihiutaleissa.
4. Paista tofunugetit miedolla lämmöllä paistinpannulla molemmin puolin.
Katso myös: Parhaat tofureseptit: tofucurry, tofu-nuudelikeitto ja 4 muuta herkkuruokaa tofusta
Lue myös Kotiliesi.fi: Monipuolinen tofu – näin saat siitä entistä parempaa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous