Reseptit

Tofunugetit

22.10.2019 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Siemenissä pyöritellyt ja rapeaksi paistetut tofunugetit maistuvat herkulta tahinikastikkeeseen dipattuna. Tarjoa lisänä mehevää kaalisalaattia.

Ainekset

Tofunugetit:

1 pkt (300 g) tofua (esim. kylmäsavu)
3-4 rkl öljyä
1 dl siemeniä (esim. seesami-, auringonkukkasiemeniä)
1/2 tl chilihiutaleita

Kirkas coleslaw:

500 g kaalia
1-2 porkkanaa
2-3 sipulin vartta
1/2 dl öljyä
1-2 rkl sitruunan mehua
1 rkl sinappia
1 rkl hunajaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1/4 tl suolaa
mustapippuria

Tahinikastike:

1 dl tahinia
1/2 dl sitruunen mehua
3-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/4 tl suolaa
6 rkl kylmää vettä

Valmistusohje

1. Tee coleslaw. Suikaloi kaali ja porkkana, viipaloi sipulit. Yhdistä öljy ja mausteet. Sekoita kastike kaaliseoksen joukkoon.

2. Pane tahini ja mausteet sauvasekoittimen kulhoon ja lisää vähän vettä. Soseuta ja lisää loppu vesi lusikallinen kerrallaan.

3. Kuivaa ja paloittele tofu. Kieputtele palat kevyesti öljyssä, siemenissä ja chilihiutaleissa.

4. Paista nugetit miedolla lämmöllä paistinpannulla molemmin puolin.

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme