6.5.2013

Tofuvartaat ja pähkinäkastike

Teksti: Soili Soisalo Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

400 g tofua
4 tl seesamiöljyä
4 tl soijakastiketta
2 rkl sitruunamehua
2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
1 punainen chili
200 g kirsikkatomaatteja tai paprikaa (punaisia ja keltaisia)
puisia varrastikkuja

Pähkinäkastike:

1 dl maapähkinälevitettä
1 valkosipulinkynsi
1 sipuli
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl voimakasta curryjauhetta
1 dl kookosmaitoa
2 rkl soijakastiketta
1 dl appelsiinimehua
1 tl tummaa sokeria

Valmistusohje

Tofuvartaat tarjoillaan thaityyliin maapähkinäkastikkeen kanssa. Maapähkinälevite suurustaa kastikkeen, antaa makua ja lisää kasvisruuan proteiinipitoisuutta.

  1. Poista chilistä siemenet, pilko se ja sekoita seesamiöljyn, soijakastikkeen, sitruunamehun ja inkiväärin kanssa marinadiksi. 
  2. Kuutioi tofu ja pane marinadiin maustumaan ainakin pariksi tunniksi, säilytä viileässä. 
  3. Tee kastike: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota öljyssä. Lisää curry, kookos, soijakastike ja sokeri ja sekoita, kunnes kuumenee. 
  4. Pujota vartaisiin marinoitua tofua ja tomaatteja tai paprikoita, ja paista pannulla tai grillissä joka puolelta pari minuuttia. Lisää halutessasi vartaisiin myös sipulia.
  5. Tarjoa tofuvartaat riisin, pähkinäkastikkeen ja salaatin kera.

1300 kJ (310 kcal)/1 annos

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi