
Tomaatti-kesäkurpitsalasagne
Viikkoa voi keventää valmistamalla lounaaksi raakalasagnen. Cashewjuustolla ja porkkana-pähkinämurulla täytetty kasvisateria vie taatusti nälän.
Ainekset
- 2 pihvitomaattia
- 1 iso kesäkurpitsa
Porkkana-pähkinämuru:
- 2 porkkana
- 2 dl saksanpähkinöitä
- 5 aurinkokuivattua tomaattia
- ripaus grillaus- tai pihvimaustetta
Cashewjuusto ja basilikapesto:
- 3 dl cashewpähkinöitä (mielellään 1–2 tuntia liotettuja)
- 1 1/2 rkl oluthiivahiutaleita
- 1 rkl sitruunamehua
- ripaus sormisuolaa
- 1 dl vettä
- 1 ruukku basilikaa
- 4-5 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Valmista ensin porkkana-pähkinämuru. Kuori ja paloittele porkkanat. Nosta monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Soseuta pähkinöiden, aurinkokuivattujen tomaattien ja mausteen kanssa tasaisen rakeiseksi massaksi.
2. Valmista cashewjuusto ja basilikapesto. Laita teholeikkuriin cashewpähkinät, oluthiivahiutaleet, sitruunamehu, suola ja vesi. Aja tasaiseksi soseeksi. Nosta 3/4 soseesta kulhoon ja lisää jäljelle jäävän neljännesosan joukkoon basilikanlehdet ja oliiviöljy. Aja tasaiseksi pestokastikkeeksi.
3. Viipaloi pestyt tomaatit tasakokoisiksi, reiluiksi viipaleiksi. Pese kesäkurpitsa ja leikkaa poikittain kahtia. Leikkaa pitkittäin vajaan puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.
4. Kokoa annokset kerrostamalla tomaattiviipaleiden väliin porkkana-pähkinämurua, kesäkurpitsaviipaleita, cashewjuustoa ja basilikapestoa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous