Reseptit

Tomaatti-juustopiiras

Koristele tomaatti-juustopiiras basilikanlehdillä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja

  • 1 keitetty peruna
  • 100 g voita tai margariinia (rasvaa enintään 60 %)
  • 2 dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 dl Kylmää vettä

Täyte

  • 5 tomaattia
  • 125 g mozzarellaa
  • 1 ruukullinen basilikaa
  • 1 dl pestoa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Kuori peruna ja raasta se mahdollisimman hienoksi raasteeksi. Sekoita perunaraaste ja pehmeä rasva keskenään. Sekoita hiivaleipäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe keskenään. Lisää kuivat aineet sekä vesi rasva-perunaseoksen joukkoon ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Vältä liikaa vaivaamista.

Kauli tai taputtele taikina jauhotetuin käsin piirasvuoan pohjaan ja reunoille.

Leikkaa tomaatit ja mozzarella viipaleiksi. Hienonna basilika.

Levitä pesto ja hienonnettu basilika taikinan päälle vuokaan. Levitä niiden päälle limittäin mozzarella- ja tomaattiviipaleet. Ripottele mausteeksi mustapippuria.

Paista piirasta 200 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia. Koristele valmis piiras basilikanlehdillä.

X