Tomaatti-kasvisgratiini
Vegaaninen tomaatti-kasvisgratiini todistaa sen, että kasvisruoka on myös täyttävää ja maukasta. Tässä reseptissä juusto korvataan vegaanisella juustolla.
Ainekset
- 600 g kesäkurpitsaa
- 10 etikkamarinoitua valkosipulinkynttä
- 4 isoa tomaattia
- 8 kirsikkatomaattia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl balsamiviinietikkaa
- 1/2 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
muruseos:
- 2 viipaletta täysjyväpaahtoleipää
- 10 lehteä tuoretta basilikaa
- 50 g kasvipohjaista juustovalmistetta esim. Cheezly Edam
- 1 rkl pinjansiemeniä
koristeluun:
- muutama tuore basilikanlehti
Valmistusohje
Tomaatti-kasvisgratiini sopii myös vegaaneille.
1. Viipaloi kesäkurpitsat. Paista kesäkurpitsaviipaleet nopeasti öljyssä ja levitä uunivuokaan. Lisää päälle marinoidut valkosipulinkynnet sekä puolitetut tomaatit. Mausta kasvikset suolalla, balsamiviinietikalla sekä pippurilla.
2. Paahda leipäviipaleet kevyesti. Laita leipäviipaleet, basilika ja juusto tehosekoittimeen ja pyöräytä murumaiseksi seokseksi. Ripottele seos yhdessä pinjansiementen kanssa kasvisten pinnalle. Gratinoi 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Koristele tuoreilla basilikanlehdillä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous